30-07-2021

Рівненський аеропорт тимчасово очолить юрист

Обов’язки директора комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне» тимчасово виконуватиме Олександр Якубець. Відповідне розпорядження сьогодні підписав голова обласної ради Сергій Кондрачук. Попереднього керівника аеропорту Ігоря Насинюка звільнено з посади у зв’язку із закінченням терміну дії контракту.

Пропозиція довірити тимчасове керівництво аеропортом саме Олександру Якубцю у публічному просторі вперше прозвучала під час нещодавніх бюджетних слухань, на яких, серед іншого, розглядали і ситуацію на рівненському летовищі.

- На кожній сесії обласна рада спрямовує суттєві кошти платників податків на погашення боргів аеропорту із заробітної плати, за комунальні послуги та енергоносії. Фактично ці кошти спрямовуються на підприємство, яке зараз не надає жодних послуг. При цьому  КП «Міжнародний аеропорт Рівне» - єдиний комунальний заклад, якому обласна рада наразі «гасить» борги із заробітної плати у межах відповідної програми. Але найприкріше, що у чинного керівника КП не було жодного бачення щодо того, як подолати кризу на підприємстві.  Протягом восьми місяців роботи обласної ради нового скликання ми так і не почули від Ігоря Насинюка жодної стратегії щодо виходу аеропорту з кризи. Натомість як голова, я отримую депутатські запити від колег про те, чому наш аеропорт, маючи десятки мільйонів боргів, виступає спонсором фестивалів, - зазначив Сергій Кондрачук.

З трьох кандидатів, які подали свої документи на конкурс (а це Ігор Насинюк, Кирило Новіков та Олександр Якубець), останній має значний досвід роботи в органах охорони правопорядку.

- Зважаючи на цей досвід, до найближчої сесії Олександр Якубець виконуватиме обов’язки керівника КП і за цей період спробує розібратися з фінансово-господарським станом підприємства. Зокрема – з ситуацією щодо здачі в оренду майна, заборгованістю та іншими важливими моментами, - зауважив голова обласної ради.

До слова, протягом 2021 року на погашення заборгованості із заробітної плати, комунальні послуги та енергоносії  КП «Міжнародний аеропорт Рівне», з обласного бюджету було спрямовано понад 5,6  млн грн.

Остаточне рішення з приводу того, хто очолить летовище у Рівному, депутати прийматимуть на сесії 19 серпня.