29-10-2021

Рівненські спортсмени здобули 16 нагород на чемпіонаті України з боулінгу

З 25 по 28 жовтня у Рівному вперше в історії вітчизняного спорту осіб з інвалідністю відбувся чемпіонат України з боулінгу (молодь) серед осіб з порушеннями слуху.

У цих змаганнях взяли участь 33 спортсмена з 5 команд: Запорізької, Одеської, Полтавської, Рівненської області та міста Києва.

Змагання проходили серед юнаків та дівчат 12-15 років, юніорів та юніорок 16-19 років в особистому заліку, видах програми «двійка» та «четвірка змішана».

Команду Рівненської області представляли:

- юніори та юніорки Костянтин Лавренчук, Родіон  Василевич, Вікторія Удодик, Вероніка Лобчук;

- юнаки та дівчата Рувим Колодич, Дмитро Кукуруза, Яна Березко та Софія Мушик.

В урочистому відкритті змагань взяли участь заступник директора департаменту – начальник управління молодіжної політики та спорту департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Ліпський, головний суддя змагань, головний тренер Національної збірної команди України, Заслужений тренер України Віктор Дикін, головний секретар змагань, тренер Національної збірної команди України Іван Шокота, заступник начальника комунального закладу «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Рівненської обласної ради Володимир Мурін.

У підсумку спортсмени Рівненської області здобули 16 нагород чемпіонату, з яких 2 срібні медалі та 14 бронзових.

Так, у змаганнях в особистому заліку Рувим Колодич виборов ІІІ місце серед юнаків, а Яна Березко виборола ІІІ місце серед дівчат.

У виді програми «Двійка»:

Рувим Колодич та Дмитро Кукуруза вибороли ІІ місце серед юнаків,

Софія Мушик та Яна Березко вибороли ІІІ місце серед дівчат,

Родіон Василевич та Костянтин Лавренчук вибороли ІІІ місце серед юніорів.

У виді програми «Четвірка змішана»:

команда у складі Вероніки Лобчук, Вікторії Удодик, Родіона Василевича та Костянтина Лавренчука виборола ІІІ місце серед юніорів та юніорок;

команда у складі Софії Мушик, Яни Березко, Рувима Колодича та Дмитра Кукурузи виборола ІІІ місце серед юнаків та дівчат.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями та грамотами Укрцентру «Інваспорт».