03-08-2020

Рівненські психологи з військового госпіталю переймають досвід в польських колег

Психологи з КЗ « Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» Рівненської обласної ради, що у селищі Клевань Рівненського району, підвищують свою фахову майстерність у Військовому медичному інституті в Польщі. Експерти клініки психіатрії, бойового стресу і психотравматології навчають рівненських лікарів доглядати за ветеранами війни з бойовими психічними травмами, які здобули їх в АТО. Також допоможуть створити систему допомоги військовослужбовцям із бойовими травмами.

«Підготовку та роботу над втіленням цієї ініціативи ми розпочали близько двох років тому. А вже зараз 10 наших лікарів та психологів, що працюють з бійцями АТО, стажуються за кордоном. Кандидатів на навчання обирали наші колеги з Польщі. Загалом стажування триватиме місяць, а для двох лідерів групи – 4 місяці. Вони отримають сертифікати європейського зразка. І в подальшому можуть поширювати набуті знання серед персоналу госпіталю за стандартами ЄС та НАТО», - зазначив керівник Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни Андрій Бурачик.

Стажування спеціалістів в галузі психіатрії проходить в рамках проекту «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психічного здоров’я». Ініціатива одержала фінансову підтримку польського МЗС у рамках програми «Польська допомога в розвитку».

За матеріалами "Голос України"