19-02-2024

Рівненські парадзюдоїсти вибороли золоті медалі на Кубку світу

Кубок світу Гран-Прі з дзюдо серед осіб з порушеннями зору завершився 18 лютого у місті Гайдельберг, Німеччина. За першість боролись 214 учасників з 47 країн світу.

У складі національної параолімпійської збірної команди України участь у змаганнях взяли 6 спортсменів Рівненської області та їх тренер - Михайло Романкевич.

В підсумку, наші дзюдоїсти вибороли три золотих та одну бронзову нагороди:

золото - Наталія Ніколайчик, клас J1, вагова категорія до 48 кг; Анастасія Гарник , клас J1, вагова категорія понад 70 кг; Давид Хорава клас J2, вагова категорія до 60 кг;

бронза - Олександр Назаренко клас J2, вагова категорія до 90 кг.

За крок від нагород завершили змагання Анжела Гаврисюк - клас J1, вагова категорія до 57 кг та Дмитро Соловей- клас J2, вагова категорія до 90 кг.

Готували спортсменів до змагань Михайло Романкевич - заслужений тренер України, тренер Рівненського регіонального центру «Інваспорт» та тренер Іван Іваницький.

Довідково. Ці змагання є одними із трьох рейтингових Гран-Прі, що проходитимуть у цьому році. Тут спортсмени здобувають залікові очки до світового рейтингу спортсменів-дзюдоїстів, які у підсумку дозволять лише восьми кращим спортсменам у кожній ваговій категорії взяти участь у літніх Паралімпійських іграх 2024 року у місті Париж (Франція).