07-11-2023

Рівненські медики гідно представили Україну на міжнародних змаганнях

Змагання команд екстреної медичної допомоги відбулися в іспанській Барселоні в рамках Конгресу Європейської ради реанімації ERC - European Resuscitation Council

З 2 по 4 листопада тут зібралися найкращі представники «екстренки» з 18 країн. А сам Конгрес об’єднав більше тисячі учасників з 66 країн світу.

На змаганнях такого масштабу Україна була представлена вперше. Цю почесна місію виборола команда Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яка  перемогла у Національному відборі.

Відтак, працівники нашої «швидкої» у складі лікарів з медицини невідкладних станів Богдана Фостяка та  Ольги Різак, а також фельдшера Вікторії Євчук продемонстрували свій професіоналізм у змаганнях із закордонними колегами.

Учасників оцінювали найкращі світові експерти у сфері екстреної медицини. Нашим медикам не вистачило лише двох балів, щоб пройти до фіналу. Незважаючи на це, міжнародні судді та інші учасники відзначили високий рівень професійної підготовки української команди.

Горда тим, що мала можливість з колегами представляти Україну на такому масштабному та важливому заході. Участь нашої країни на Конгресі важлива, оскільки ми показуємо, як попри складний час наші медики впевнено рухаються вперед та прагнуть до розвитку», - розповіла учасниця змагань Вікторія Євчук.

Зі свого боку очільник обласної «екстренки» Андрій Бортнік зауважив, що участь України у міжнародних змаганнях – це також  безцінний досвід, яким медики ділитимуться зі своїми колегами.

Окрім змагань на Конгресі відбувалися виставки новітнього обладнання та передових технологій, які застосовуються в системі надання невідкладної допомоги.