14-12-2020

Рівненські МАНівці здобули чергові нагороди

11-12 грудня у Києві відбувся фінальний етап Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України». Через пандемію захід проходив дистанційно. Учасниками конкурсу стали 164 молоді науковці з різних куточків України. Рівненську область представляли три учасники – і дуже вдало.

Так, перше місце в номінації «Машинобудування» з роботою «Модель гідроелектростанції равликового типу» виборола учениця рівненської ЗОШ №26 Дарія Ключник. Її наукові керівники -  Ігор Омельчук та Сергій Кочубей.  

Третє призове місце в секції «Технічна творчість та винахідництво» здобув учень рівненського ліцею «Елітар» Михайло Ярощук  з проектом «Комплекс для 3 - D друку з переробленого пластику». Його науковий керівник Анатолій Шарабура.

Ці молоді науковці також отримали сертифікати бізнес-інкубатора «Ukrainian Future”, які надають можливість стати учасником програми «UF Startup Shcool Begineer”.

Гідно Рівненську область на конкурсі представила й учениця Здолбунівської гімназії Вікторія Паріпа. Вихованка МАНУМ разом зі своїми науковими керівниками Ігорем Омельчуком та Сергієм Кочубейом успішно виступили в секції «Екологія та ресурсозбереження» з роботою «Комбінований метод очистки води».