20-11-2023

Рівненська обласна рада  підписала меморандум про співпрацю в сфері охорони здоров’я

Сьогодні відбулося підписання меморандумів про співпрацю між обласною радою, Рівненським обласним спеціалізованим диспансером радіаційного захисту населення та швейцарською фармацевтичною компанією “Рош Україна”.  Рівненську обласну раду на заході  представляв перший заступник голови Микола Кучерук.

Завдяки цьому комунальне медичне підприємство облради візьме участь у програмі «Об'єднані заради здоров'я».

Меморандум передбачає спільну реалізацію ініціатив, програм та проєктів у сфері розвитку охорони здоров’я на Рівненщині, а саме у сфері онкологічних, неврологічних та рідкісних захворювань.

Йдеться про закупівлю препарату "Окревус", виробництва компанії "Рош", для терапії пацієнтів з розсіяним склерозом, які проживають на Рівненщині. 

Станом на зараз в області є особи з таким  діагнозом і вони потребують дороговартісного лікування.

З початку 2023 року лікувальний заклад придбав 21 флакон цього препарату, а до кінця року планує докупити ще 6 флаконів.

Згідно з умовами програми, за кожну куплену за місцевий бюджет упаковку препарату, компанія ТОВ "Рош Україна" надасть додаткову упаковку лікарського засобу.

Нагадаємо, що з 2020 року в області працює Центр клінічної неврології та розсіяного склерозу на базі обласного диспансера радіаційного захисту населення Рівненської обласної ради. У Центрі кваліфіковані лікарі-неврологи надають медичну допомогу жителям області із захворюванням нервової системи та розсіяного склерозу.  Це хронічне захворювання, яке уражає більш ніж 2,8 мільйони людей в усьому світі.

Участь у програмі «Об'єднані заради здоров'я» дозволить забезпечити ліками вдвічі більше пацієнтів з розсіяним склерозом, які проживають у громаді.