04-10-2024

Рівненська обласна рада налагоджує співпрацю з Південною Кореєю

Сьогодні голова РОР Андрій Карауш зустрівся з представниками Lee Tae Seok Foundation (Південна Корея). З 2012 року фонд надає гуманітарну допомогу різним країнам світу. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, особлива увага Lee Tae Seok Foundation прикута до нашої держави, зокрема, до Рівненщини.

Так, у 2023 році фонд підписав меморандум про співпрацю з Рівненською обласною клінічною лікарнею ім. Юрія Семенюка. Також Lee Tae Seok Foundation  були закуплені медикаменти для Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни.

Сьогодні президент фонду Джин Сунг Ку та представник фонду в Україні Армен Мелікян знову завітали на Рівненщину. А саме – в Обласний спортивний ліцей в м.Костопіль. Цього разу благодійники привезли форму для спортсменок відділень волейболу та футболу, що стало черговим кроком у співпраці з цим обласним комунальним закладом обласної ради.

- Ми, корейці, маємо з українцями схожу історію. У нас  – це історія між Північною Кореєю та Південною Кореєю. Тож ми розуміємо, як почуваються діти в цій ситуації. Тому я відчуваю більше симпатії до українських дітей, бо ми це вже пережили, - зауважив президент Lee Tae Seok Foundation ДжинСунг Ку.

Зі свого боку, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш подякував корейським гостям за допомогу, яку вони надали нашій області. У той же час висловив сподівання, що це знайомство переросте у сталу співпрацю між фондом та Рівненською обласною радою - вже як рівноправними партнерами.

Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про співробітництво між Рівненською обласною радою та Lee Tae Seok Foundation. Документ діятиме три роки і передбачає надання гуманітарної допомоги для комунальних закладів та підприємств Рівненської обласної ради.