23-01-2023

Рівненщина вперше бере участь у зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

Молодіжні мультиспортивні змагання стартували 21 січня в Італії. Це вже шістадцятий зимовий фестиваль, серед учасників якого вперше в історії є представник нашої області – рівнянин, вихованець Ліцею №1, фристайліст Владислав Железнюк.

Напередодні він спробував свої сили у відбіркових кваліфікаційних змаганнях з дисципліни «біг-ейр», однак до фіналу не потрапив. У той же час, українка Наталія Казюк успішно подолала цей етап, увійшовши до фіналу з четвертим результатом.

26-27 січня Владислав Железнюк знову змагатиметься за участь у фіналах вже в іншій кваліфікаційні дисципліні «слоупстайл». Бажаємо нашому земляку успіху!

ХVI зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль - 2023 (ЄЮОФ) триватиме до 28 січня. Окрім Італії, змагання приймають сусідні Австрія та Словенія. Україну на цих молодіжних спортивних іграх представляють 27 спортсменів у 9 видах спорту: біатлон, лижній гонки, фристайл, гірськолижний спорт, лижне двоборство, стрибких на лижах з трампліна, фігурне катання, шорт-трек, сноубординг.