24-08-2023

Рівненщина відзначає День незалежності України (ФОТО)

Сьогодні Україна відзначає 32-у річницю з Дня незалежності. На центральній площі обласного центру зібралися керівництво області та небайдужі рівняни, аби вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя захищаючи Україну від російського загарбника.

Тут встановили вуличну інсталяцію «Ціна Незалежності».

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували полеглих героїв та поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

З вітальним словом до рівненської громади та гостей міста звернувся голова обласної ради Андрій Карауш.

- Сьогодні дуже знаменний день, тому що тисячолітня історія великого народу має 32 роки незалежності, яку ми виборюємо сьогодні, на жаль, кров’ю. Той, хто назвався братом, сьогодні вбиває нас, але цим він робить нас лише сильнішими, і робить нашу історію іще величнішою. Адже Україна – це річка, це колоски, це наша рідна домівка, це наші цінності, де християнство, яке є вже більше тисячі років на нашій землі, тому в нас є стержень, в нас є ген переможця, бо такий народ не може бути переможений! Такий народ має неодмінно перемогти. Вітаю з Днем незалежності України, і з вірою в нашу велику перемогу, і з вдячністю нашим Збройним Силам України та всім силовим органам, які сьогодні на передньому краї діють нам можливість привітати один одного, - наголосив Андрій Карауш.

Під час  урочистостей він нагородив двох мешканців Рівненщини Почесною грамотою Верховної Ради України - директора навчально-наукового механічного інституту Національного університету водного господарства та природокористування Миколу Марчука та президент громадської організації «Федерація сумо Рівненської області» Петра Нагорного.

Нагадаємо, на минулій сесії депутати прийняли рішення щодо клопотання перед ВРУ про нагородження цих заслужених людей.

Також Андрій Карауш вручив Цінного подарунка та Почесні грамоти з пам’ятними знаками обласної ради людям, котрі щоденною працею  покращують добробут нашої країни.