24-08-2024

Рівненщина відзначає 33-ю річницю незалежності України

Урочисті заходи розпочалися з пошанування тих, хто віддав життя за нашу державність.

Біля пам’ятника «Загиблим за Україну» зібралися керівники Рівного та області, військовослужбовці та освітяни, представники правоохоронних відомств, перехожі - щоб хвилиною мовчання згадати кожного українського патріота. Така традиція триває з 1994 року, коли навпроти будівлі міської ради відкрили цей пам’ятник. Саме на цьому місці колись ріс невеликий парк, де ховали жертв тоталітарного радянського режиму.

Після урочистого покладання квітів загиблим за волю та незалежність вулицею Соборною попрямувала урочиста хода, під час якої діти та молодь Рівного – учасники різних творчих колективів, несли державний прапор України довжиною в кількадесят метрів.

- Дітки, які попереду колони несуть іграшкові літак "Мрія" та пса Патрона, хлопці з прапорами і у юному віці вже з мужнім поглядом. Це ті, задля кого ми зобов'язані розбудовувати нашу Україну. Ці діти підростуть і стануть гідною заміною. Аби тільки вже без війни, без росії, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш. - Така різна в емоціях 33-тя річниця Незалежності: бачимо багато портретів загиблих Героїв, сльози батьків і рідних. Це нагадування про те, завдяки кому ми можемо жити. На жаль, ми вже не змінимо того, що сталось, але пам'ятати повинні вічно.

Саме поруч з портретами сучасних Героїв на майдані Незалежності звучали патріотині слова та пісні про нашу свободу й незламність, про віру в перемогу над ворогом, про успішне майбутнє України. Вручали нагороди та відзнаки захисникам і захисницям, волонтерам, рідним загиблих патріотів.

І по-особливому гордо сьогодні лунало: «Слава Україні! Героям Слава!»

Фоторепортаж із заходу за посиланням