23-03-2023

Рівненщина – серед лідерів надання мікрогрантів для розвитку власної справи за програмою «єРобота»

За інформацією Рівненської обласної служби зайнятості, з 1 лютого цього року за дві хвилі реалізації програми «Власна справа» Державний центр зайнятості ухвалив 41 позитивне рішення про надання мікрогрантів. Бізнес-проєкти, які отримали схвалення, передбачають створення 77 нових робочих місць.

За цей період в Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості 39 осіб пройшли навчання за напрямом «Написання бізнес-плану на створення та розвиток власної справи».

Якщо аналізувати за видами діяльності, які отримали найбільшу кількість позитивних рішень щодо грантової підтримки, то це оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспорту та мотоциклів (32%), на другому місці - переробна промисловості (24%), тимчасове розміщення й організація харчування (15%), будівництво (5%), освіта (5%), сільське господарство (2,4%), інформація й телекомунікації (2,4%).

Нагадаємо, що «Власна справа» – одна із програм урядового проєкту «єРобота». Стати її учасником і отримати мікрогрант на створення або розвиток бізнесу можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають підприємницького досвіду.

Сума фінансової підтримки становить від 50 до 250 тис грн і залежить від кількості створених робочих місць, що є обов’язковою умовою. Грантові кошти можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення, рекламу тощо. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, зокрема за працевлаштованих осіб.

Ознайомитися з Порядком надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за посиланням.

Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» та бізнес-план можна через портал Дія