19-04-2023

Рівненщина розширює співпрацю з Вармінсько-Мазурським воєводством

Рівненська обласна рада зміцнює і розвиває міжрегіональне співробітництво у сфері місцевого самоврядування з Сеймиком Вармінсько-Мазурського воєводства.

Нагадаємо, обласна рада співпрацює з воєводством з 2003 року. За цей період вдалося реалізувати багато заходів у різних галузях.

Сьогодні голова обласної ради Андрій Карауш та голова Сеймику Вармінсько-Мазурського воєводства Бернадета Гордеюк домовилися про продовження тісної співпраці та підписали відповідний меморандум на 2023-2024 роки.

Договором передбачається розширення існуючої співпраці, проведення серії тренінгів з питань функціонування органів місцевого самоврядування у Рівненській області та Вармінсько-Мазурському воєводстві. Також буде продовжено медичну співпрацю.

Так, в рамках співробітництва планується організація соціально-психологічної підтримки та адаптації до цивільного життя для українських військових, цивільних громадян, які постраждали від війни, на базі лікувально-реабілітаційних закладів Вармінсько-Мазурського воєводства.

Крім того, мають намір вивчати досвід щодо функціонування в закладах освіти курсів духовно-морального спрямування.

Будуть розвивати й культурний напрямок. Йдеться про популяризацію надбань народної культури та ремесел, зокрема, бортництва як унікального явища поліської культури та вивчатимуть досвід проведення реставраційних та відновлювальних робіт на об’єктах культурної спадщини.

Серед іншого, мають намір проводити Дні Вармії та Мазур на Рівненщині та Дні Рівненщини у Вармінсько-Мазурському воєводстві.