05-04-2024

Рівненщина продовжує шукати партнери-регіони, які допоможуть у відбудові України

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш повернувся з польського міста Люблін. Там відбулася зустріч керівництва Люблінського воєводства, італійського регіону Лаціо та партнерів з України.

До слова, Лаціо - це адміністративний регіон Італії із населенням у понад 5 мільйонів. Один з найвідоміших завдяки столиці країни – Риму.

В рамках зустрічі відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між цим регіоном Італії та Люблінським воєводством. У свою чергу, представники України, презентували потенціал своїх областей з метою налагодити відносити з іноземними партнерами, передусім, у питаннях відбудови України та реалізації спільних проєктів у майбутньому.

Віце-маршалек Люблінського воєводства Збігнєв Войцеховський спільно з колегами представив концепцію Люблінського воєводства щодо відбудови України (на фото). На карті представлені регіони, з якими іноземці планують співпрацювати.

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш розповів про потенціал області: економіку, освіту, інфраструктуру, смарт-спеціалізації тощо. Закцентував увагу на майже трьох десятках земельних ділянок, придатних для створення та функціонування індустріальних парків, адже на перспективу — це десятки тисяч робочих місць. Наразі ж в області є чотири таких майданчики.

- Результати зустрічі обіцяють багато роботи в майбутньому, зокрема, партнерство з італійськими регіонами. Зацікавленість від них є. Процес розпочався, далі – планування конкретних дій щодо відбудови України та реалізації спільних проектів. Цінуємо таку підтримку. У той же час, хочу наголосити, що коли ми говоримо про відбудову України, то маємо на увазі відновлення саме в інтересах нашої країни і українського народу, - наголосив Андрій Карауш.