11-07-2024

Рівненщина продовжує розвивати міжрегіональну співпрацю

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш бере участь у суспільно-науковій платформі "Хрещення. Становлення. Перемога". Захід організувала Хмельницька обласна рада до Дня Української Державності, який відзначатимемо 15 липня.

Учасниками платформи є голови та керівники обласних рад дев'яти областей: Хмельницької, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Вінницької, Чернівецької, Закарпатської, Чернігівської та Черкаської. А також - духовенство і науковці.

Говоритимуть про виклики та перспективи співробітництва між регіонами та міжнародну співпрацю в контексті вступу України до Європейського Союзу.

- Україна взяла курс до вступу в Євросоюз, а фундаментом ЄС є регіональне співробітництво і розвиток регіонів. Сьогоднішній захід у Хмельницькому – вкрай актуальний, тому що ми маємо в себе налагодити ефективне співробітництво між регіонами, мати цей досвід, мати стійкі зв'язки, щоб потім будувати вже зв'язки з регіонами в Європі. 9 областей об'єднується, щоб рухатись разом в нашому розвитку, - зауважив голова обласної ради Андрій Карауш.

Під час заходу голова РОР візьме участь в панельної дискусії, під час якої відбувається обмін думками та досвідом щодо стратегій міжрегіонального та міжнародного співробітництва. Учасники сформують спільне бачення ролі регіонів у процесі євроінтеграції України, визначать конкретні кроки та ініціативи для реалізації спільних проєктів.

Також відбудеться підписання Меморандуму між Рівненською та Хмельницькою областями.