27-08-2024

Рівненщина повністю забезпечена поліцейськими офіцерами громади

Напередодні в Острозі ще 82 поліцейські офіцери громади отримали ключі від спецавтомобілів та помпові рушниці. Таким чином наша область стала першою в Україні, де в кожній громаді тепер є такі захисники порядку.

За інформацією Головного управління Нацполіції в Рівненській області, в усіх 64 громадах службу несуть 195 поліцейських офіцерів. Вони забезпечені службовими авто та 113 поліцейськими станціями.

- Рівненщина першою в Україні виконала всі вимоги щодо облаштування таких безпекових просторів в наших ТГ, зокрема, забезпечила приміщеннями та навченими поліцейськими нової формації. Переконаний, це люди з новим мисленням та новими підходами в роботі, - вважає голова обласної ради Андрій Карауш.

У цілому в державі сьогодні створені понад 1200 поліцейських станцій, в яких працює майже 2000 ПОГ – повідомив Голова Національної поліції України Іван Вигівський, який завітав на Рівненщину. За його словами,  головне завдання поліцейського офіцера громади – «бути надійним плечем для своєї громади», тобто, орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Довідково. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» був ініційований керівництвом Національної поліції у 2018 році та підтриманий Кабінетом міністрів, Міністерством внутрішніх справ та міжнародними донорами. Офіційно стартував на Дніпропетровщині у травні 2019 року. Проєкт є частиною міжнародної практики під назвою «community policing». Тісна співпраця поліцейських з громадянами активно практикується в США, Великій Британії, Франції та інших країнах.