06-04-2021

Рівненщина готується відзначати 30-у річницю Незалежності України

Сьогодні відбулося перше засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України за участі першого заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка, депутатів обласної ради та представників ОДА.

На ньому учасники засідання обговорили основний план заходів, які планують реалізувати в області з нагоди відзначення річниці незалежності України. Як і кожного року, відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України по всій області, урочистості у КЗ «Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр», молебні за Україну та ін.

До основних заходів Сергій Свисталюк вніс доповнення. Зокрема, рекомендував запросити на святкування представників Вармінсько-Мазурського воєводства, з яким співпрацює Рівненська область. Окрім того, Сергій Свисталюк наголосив на відзначені таких пам’ятних дат, як 460-та річниця  завершення написання Пересопницького Євангелія та 370-та річниця битви під Берестечком.

«Важливо також 1 вересня провести відкриті уроки у навчальних закладах, присвячені 30-й річниці незалежності України. Запросивши учасників двох Майданів, борців за незалежність у XX столітті та воїнів АТО/ООС», - додав Сергій Свисталюк.

Наступне організаційне засідання відбудеться у четвер.