10-02-2023

Рівненщина - це її люди, які розбудовують громади , бережуть історію і традиції

Вона знає в чому сила України. Точно знає, що велике народжується з малого. Вона пишається рідним селом, досконало вивчає його історію і передає знання іншим.

А ще вона чекає додому чоловіка і доньку – військовослужбовців.

 Це історія про Наталію Ленишину, яка працює у маленькій бібліотеці в селі Іваннє вже 32 роки.

Жінка каже, що є консерваторкою, тому і не виїхала з села.

- Тут моє історичне коріння, історія мого роду, і те, що я зберегла маю передати нащадкам, - розповідає Наталія Ленишина.

Так, останніми роками вона збирає і архівує історію села. Вже зібрано до 80 історичних світлин. Співпрацює з поетом-земляком.

Окрім цього, бібліотекарка популяризує українську сучасну книгу. Ділиться, що зараз українських письменників читають усією громадою.

Вона переконана, що сила України – в непереможності, в прагненні до волі та у силі дусі. Зараз пані Наталія чекає додому чоловіка та доньку, які захищають нашу країну від російського загарбника.

- Дуже підтримую своїх близьких. Стати на захист держави – це було їхнє добровільне бажання. Донька моя медик. Я впевнена, що перемога буде незабаром! Ми незламні. І ми завжди будемо відстоювати свою духовність, свою історію і доведемо, що ми велика нація всьому світу, - поділилася своєю історією Наталія Ленишина.

Проєкт «РівненщинаОбличчя».