12-09-2023

Рівень злочинності на Рівненщині є одним із найнижчих у державі

Рівень злочинності на 10 тис населення склав 56 кримінальних правопорушень та є значно меншим від середнього по державі (62,8). Про це сьогодні повідомив начальник відділу організаційного та правового забезпечення Рівненської обласної прокуратури Роман Музичук на засіданні постійної комісії з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією (голова комісії Сергій Подолін).

Також Рівненська область має високий показник за закінченими кримінальними провадженнями, зокрема 53% і є вищим ніж по Україні (36,8%). Такі показники – результат діяльності органів прокуратури на території області за перше півріччя 2023 року.

Рівненською обласною прокуратурою забезпечено системну протидію кримінальним правопорушенням проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, у сфері національної безпеки. Водночас є істотне зниження у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, кримінальних правопорушень проти громадського порядку та моральності.

Члени комісії заслухавши інформацію про результати діяльності органів прокуратури на території Рівненської області упродовж I півріччя 2023 року рекомендували голові винести це питання на розгляд чергового пленарного засідання.

Крім того, депутати розглянули проєкти рішення: про звіт голови Рівненської обласної ради, особисту заяву депутата Шевчука Сергія, розгляд електронної петиції та затвердження списку присяжних Костопільського районного суду.