23-12-2020

Рекордні шість години тривало засідання бюджетної комісії

До пізнього вечора тривало сьогодні засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова Ігор Ясенюк). Окрім депутатів, у ньому взяли участь керівники обласної ради, а саме голова Сергій Кондрачук та його заступники Сергій Свисталюк та Олексій Бучинський. А також керівництво облдержадміністрації, зокрема й керівники структурних підрозділів.

Кожне з 18 питань порядку денного депутати обговорювали ретельно, розглядаючи всі аспекти та ставили чимало актуальних запитань доповідачам. Опрацювання затягнулося через те, що майже два десятки програм в обласну раду їхні розробники – а це департаменти  облдержадміністрації – подали із суттєвим запізненням. Тож депутати були змушені у стислі терміни вивчати ці програми та вносити пропозиції.

Безпосередньо на розгляд бюджетної комісії, управління охорони здоров'я ОДА подало ще чотири обласні програми:

  • Програму забезпечення надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2021-2023 роки,
  • Програму фінансової підтримки та розвитку обласних комунальних підприємств та закладів охорони здоров'я Рівненської обласної ради на 2021 рік,
  • Програму "Діти Рівненщини" на 2021 - 2023 роки,
  • Програму запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік. 

 

Відтак, за підсумками засідання комісії на розгляд сесії винесли 19 обласних програм. Частину з них рекомендували прийняти без затвердженого фінансового ресурсу. Щоби після нового року більш предметно вивчити ці програми, заходи, які прописані у програмах та фінансові потреби на їх реалізацію.

Окрім обласних програм, члени бюджетної комісії затвердили зміни до обласного бюджету на поточний рік,та працювали над проєктом бюджету Рівненщини на 2021 рік, в який внесли низку коректив в межах загальних цифр.

Перед тим, як винести це важливе питання в сесійну залу 24 грудня, його розглядатимуть на засіданні президії.