14-12-2022

Регламентна комісія обласної ради визначилася із кандидатами до поліцейської комісії Управління поліції охорони

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань Регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби із корупцією під головуванням Сергія Подоліна.

Серед питань порядку денного були такі, які стосувалися обрання представників громадськості до постійної поліцейської комісії Управління поліції охорони в Рівненській області.

Як пояснив керуючий справами виконавчого апарату ради – керівник секретаріату Богдан Сологуб, до обласної ради звернувся Департамент поліції охорони у Рівненській області з проханням визначити двох кандидатів від громадськості до їхньої постійної поліцейської комісії. Річ у тім, що в січні 2023 року закінчуються повноваження попередніх представників.

Обласна рада оголосила публічний відбір цих кандидатур. У відведений строк надійшло подання від Асоціації ветеранів МВС України щодо внесення кандидатури Олександра Бойка. За 20 років служби в органах внутрішніх справ України він пройшов шлях від лейтенанта до полковника міліції. Працював на посаді заступника начальника УКЗ УМВС України в Рівненській області.

Згодом ця ж ветеранська організація звернулася до облради з проханням включити до поліцейської комісії охорони ще одного свого представника, а саме Наталію Грімову, яка має 17 років служби в органах внутрішніх справ, пройшла шлях від лейтенанта до підполковника міліції. До серпня 2014 року працювала головним спеціалістом сектору персоналу Управління державної міграційної служби України в Рівненській області.

Депутати профільної постійної комісії підтримали обох кандидатів і рекомендували голові обласної ради винести це питання на розгляд сесії 23 грудня, де і буде прийнято остаточне рішення з цього питання.

Також депутати затвердила план роботи своєї комісії на 2023 рік.