15-08-2023

Реформа поліції продовжується: Вперше в Україні на Рівненщині впровадили уніфіковану модель оперативного та якісного реагування

У Дубно сьогодні офіційно впровадили нову уніфіковану модель реагування на звернення та заяви громадян. Реалізувати цей проєкт вдалося в рамках впровадження реформування системи реагування поліції на звернення громадян, за ініціативи керівництва Нацполіції України та за сприяння США.

Нова модель реагування поки що запроваджена  лише у Дубенському районі. Згодом ця модель буде працювати в інших районах Рівненщини та охопить окремі області в Україні.

За словами Голови Національної поліції Івана Вигівського, якщо цей проєкт вдало реалізується, то наступними областями, де його впроваджуватимуть буде Київська, Вінницька та Хмельницька.

- Раніше на виклики громадян в районі першими приїжджали групи реагування патрульної поліції. Відтепер ці виклики прийматиме патрульна поліція. Вони будуть опрацьовувати всі звернення, зокрема, домашнє насилля, торгівля у невстановлених місцях та інші. Також вони проводитимуть першочергові дії під час скоєння кримінального правопорушення, - розповів Іван Вигівський.

Зі свого боку, голова обласної ради Андрій Карауш подякував правоохоронцям, які стали на захист правопорядку наших громадян.

- Це виклик в першу чергу для вас, але я впевнений, що з такою підготовкою, ви з честю і гідністю пройдете цю дорогу виконуючи поставлені перед вами професійні обов’язки. Водночас, ми й надалі готові підтримувати та сприяти у реалізації ваших ідей, - наголосив Андрій Карауш.

Патрульна поліція Дубенського району за підтримки міжнародних партнерів  отримала 6 автомобілів. Також вони й надалі продовжують покращувати матеріально-технічну базу.

- Попри складний час та усі випробування, які випали на нашу країну, ми не стоїмо на місці, розвиваємося і рухаємося тільки вперед, - додав Голова Національної поліції.