10-11-2023

Радник-уповноважений Президента України відвідав «Ветеранський простір» у Рівному

В рамках робочого візиту на Рівненщину радник-уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко разом з заступником голови облради Віталієм Ундіром відвідали приміщення на вулиці 16 липня у Рівному. Тут облаштовується комунальний заклад облради «Ветеранський простір». Рішення передати будівлю, де раніше розташовувався фонд держмайна, депутати прийняли на сесії 22 вересня.

Директорка закладу Ольга Яковлєва показала приміщення і розповіла, які послуги тут надаватимуть нашим ветеранам та їх родинам.

Наразі в будівлі триває косметичний ремонт та планують облаштувати пандуси, щоб заклад став доступнішим для маломобільних груп.

Зі свого боку, Вадим Свириденко звернув увагу на зручну логістику,(«Ветеранський простір» розташований у центрі Рівного), що дає можливість швидко та безперешкодно до нього дістатися.

У закладі працює 11 фахівців, однак двоє з них сьогодні захищають Україну в лавах ЗСУ.  В новому приміщенні центр займає шість кімнат. В одній облаштовують хаб для зустрічей та спілкування ветеранів. Також тут можна буде попрацювати за комп’ютером, підзарядити гаджети, якщо виникне така необхідність.

В решті кімнат працюватимуть фахівці центру і надаватимуть всебічну консультативну допомогу ветеранам війни, їхнім рідним, родинам зниклих безвісти та сім’ям загиблих Захисників та Захисниць.

Завершити всі ремонтні роботи мають вже найближчим часом, - повідомила Ольга Яковлева.

Довідково. КЗ «Ветеранський простір» РОР - це комунальний заклад обласної ради, який розпочав роботу 2020 року. Окрім консультаційних, методичних та координаційних послуг, заклад реалізовує низку проєктів в підтримку ветеранів, родин полонених, загиблих та зниклих безвісти внаслідок російської агресії. "Соціальний менеджер громади", “Ветеран і закон: нові виклики”, "Паспорт готовності громади до подолання наслідків війни" - це проєкти, над якими фахівці закладу сьогодні активно працюють.