09-08-2024

В обласній раді провели засідання Ради громад Рівненщини

На черговому засіданні керівники обласної ради спільно з представниками територіальних громад, а також запрошеними фахівцями та експертами обговорили актуальні питання та гострі проблеми, з якими стикаються органи місцевого самоврядування у своїй діяльності. Участь у заході взяли 47 керівників громад.

На початку засідання голова обласної ради Андрій Карауш та голова правління АТ «Прозоро. Продажі» Сергій Бут підписали меморандум про співпрацю, який передбачає проведення спільних заходів серед яких і навчання представників тергромад в організації та проведенні прозорих електронних аукціонів з продажу комунальних об'єктів, здачі в оренду комунального майна та здачі в оренду земельних ділянок, що є у власності громад, в електронній системі Prozorro.

Окрім того, Сергій Бут розповів про  принципи роботи системи "Прозоро. Продажі".

Говорили також про те, як працює програма релокації бізнесу у територіальні громади та як активізувати такі процеси на Рівненщині.

Присутнім роздали методички, у яких містяться рекомендації щодо роботи із земельними аукціонами, а також дорожня карта для практичного використанні у роботі громади. 

Окремо заслухали інформацію голови Рівненської обласної асоціації футболу про розвиток цього виду спорту на Рівненщині та залучення до нього місцевих рад.