18-10-2023

Психологиню, яка допомагає військовим, відзначили престижною міжнародною нагородою

Надія Речун працює психологом у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

Нещодавно разом з колегами стали учасниками 62-ї щорічної наукової зустрічі Міжнародного товариства спинного мозку (ISCoS 2023), яка відбулася в Шотландії.

Саме Надія стала першим в історії ISCoS спікером з України групи спеціальних інтересів з психології. Спільно з доктором Алістером Тігером вони презентували доповідь про розбудову Національного центру реабілітації травм спинного мозку в умовах війни росії з Україною.

Крім того, в рамках щорічної наукової зустрічі Міжнародного товариства спинного мозку Надії Речун присвоїли Стипендію з психології пам’яті професора Пола Кеннеді. Ця стипендія призначається для підтримки молодих фахівців у сфері психології, які працюють з травмами спинного мозку.

Фінансова підтримка буде спрямована на професійне зростання Надії та здобуття кваліфікації за трьома напрямками: «Клінічний психолог», «Клінічна нейропсихологія: дитяча та доросла» та «Сексологія: теорія і практика роботи».

В обласному госпіталі ветеранів війни зауважують, що така висока відзнака роботи молодого спеціаліста з України стала можливою завдяки співпраці госпіталю з фахівцями Всесвітньої організації охорони здоров’я, які вже рік допомагають нашим медикам та психологам лікувати бійців.

(Фото - з FB-сторінки госпіталю)