05-02-2019

Проведуть анкетування, щоб знати, як розвиватися далі

У Деражненській ОТГ відбулося засідання Ради регіонального розвитку. Підсумували, що змінилося в житті громади за два роки, після об’єднання. 

Участь в засідання взяли голова обласної ради Олександр Данильчук, депутат облради Руслан Потапчук, голова Костопільської РДА Олександр Середа, керівники ОТГ, комунальних, освітніх, медичних закладів, духовенство.

Голова Деражненської ОТГ Олександр Пустовіт наголосив на тому, що за період об'єднання (в Деражненську ОТГ увійшли Деражненська, Постійненська та Дюксинська сільські ради) бюджет громади зріс більш, ніж удвічі. У 2016 році власні доходи трьох сільських рад становили 3,5 млн.грн., за 2017 рік до загального фонду сільського бюджету надійшло 7,5 млн.грн. власних доходів (це 1172 грн. на одного мешканця). За підсумками 2018 року власні надходження склали вже 10 509, 21 тис.грн. У той же час, з урахуванням усіх субвенцій та дотацій, уточнений річний план по бюджету Деражненської ОТГ на 2018 рік становить 45,5 млн.грн.

Саме завдяки субвенціям з державного та обласного бюджетів на розвиток ОТГ, громада вирішила чимало соціально-економічних питань, розповів Олександр Пустовіт. Зокрема, реконструювали вуличне освітлення в селах Дюксин та Суськ, виготовили проектну документацію на реконструкцію вуличного освітлення в селах Жильжа та Соломка. Відремонтували приміщення Деражненської сільської ради, триває ремонт місцевого підліткового клубу. Цьогоріч планують завершити капітальний ремонт приміщення Деражненської сільської ради, який розпочали торік. Крім того, на першому поверсі будівлі цього року планують відкрити Центр надання адміністративних послуг.

Змін зазнали школи та дитсадки громади: завдяки субвенції з бюджету області вдалося завершити реконструкцію ДНЗ "Струмочок", провести капремонт будівлі ДНЗ "Пролісок", провести ремонт в Постійненській ЗОШ І-ІІІ ст. і завершити капремонт Бичальської ЗОШ.

Через обласну програму "Шкільний автобус" учні Дюксинської ЗОШ тепер мають новий шкільний автобус. І це лише частина позитивних перетворень.