12-02-2020

Програма «U-LEAD з Європою» й надалі працюватиме в Рівненській області

Про це сьогодні повідомив менеджер регіонального хабу для західної України Програми  «U-LEAD з Європою»  Анна Гайдучок в ході заходу організованим Рівненським Регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою».

(На фото Анна Гайдучок)

«Ми зараз у перехідному періоді – від першої до другої фази. Зокрема, колишній Центр розвитку місцевого самоврядування  перейшов у структуру німецького міжрегіонального співробітництва GIZ. В Україні реалізовує Програму «U-LEAD з Європою» німецьке товариство» , - відзначила Анна Гайдучок.

За її словами, в рамках програми в Україні створено 4 хаби. Головне завдання яких – підтримувати створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Програма має дві основні цілі:

  • Посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації;
  • Підсилення можливостей ОТГ для надання ними високоякісних послуг громадянам, що, у свою чергу, є одним із завдань реформи децентралізації.

(На фото Руслан Сивий та Сергій Свисталюк)

Перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк відзначив, що незважаючи на те, що у обласної ради забрали повноваження щодо формування перспективного плану громад, представники обласної ради продовжували відстоювати позиції територіальних громад.

«Багато з вас були присутні на останньому засіданні робочої групи, на якій було затверджено план формування територіальних громад на Рівненщині. Фактично це рішення носить рекомендаційний характер для Кабінету Міністрів України, - зауважив Сергій Свисталюк. – Надіюся на те, що інтереси всіх громад було враховано 100% . Дякую за позицію представникам асоціацій органів місцевого самоврядування, сільським громадам та головам ОТГ. Без вашої підтримки точно не було би затверджено чіткий план, щоб зберегти діючі громади. Бажаю успіху в подальшій роботі та завжди раді до співпраці».

(На фото Анна Гайдучок та Сергій Свисталюк)

Керівник Рівненського Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Сивий представив для голів ОТГ оновлену команду.

Зокрема, Ірина Кондратюк – радниця з питань муніципальних фінансів та управління; Михайло Шелеп – радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування; Ганна Климук – малодший фахівець з адміндіяльності.

(На фото Михайло Шелеп, Ірина Кондратюк, Руслан Сивий та Галина Климук)

В ході зустрічі представники асоціацій органів місцевого самоврядування та голови ОТГ обговорили основний перелік потреб громад в питаннях професійного розвитку кадрів та напрацювали завдання для роботи офісу у 2020 році.