19-01-2021

Профільна комісія проаналізувала обласні програми медичного спрямування

Депутати профільної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства під головування Юрія Білика на виконання п.4 рішень обласної ради від 24.12.2020 №47,48,49,50 проаналізували низку медичних обласних Програм.

(Голова постійної комісії Юрій Білик)

Зокрема, «Обласну програму запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області коронавірусу COVID-19 на 2021 рік», «Діти Рівненщини на 2021-2023 роки», «Програму забезпечення надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2021-2023 роки» та «Обласну програму фінансової підтримки та розвитку обласних комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської обласної ради на 2021 рік». Зауважень та змін до вказаних програм  у членів комісії не було.

(Депутат Олександр Гомон)

Розгляд проєктів відбувається згідно з рекомендацією голови Рівненської обласної ради Сергія Кондарчука, відповідно до якої постійні комісії впродовж місяця мають проаналізувати програми, які були винесені на розгляд третього пленарного засідання першої сесії обласної ради восьмого скликання.

 

(Депутати Катерина Макарчук та Андрій Бурачик)

Водночас голова комісії Юрій Білик рекомендував управлінню охорони здоров’я Рівненської ОДА зібрати інформацію від керівників обласних комунальних медичних закладів, які готові надавати платні послуги та в перспективі ініціювати відповідні зміни до своїх статутів і подати проєкти рішень на розгляд депутатів обласної ради.