26-10-2021

Проблемні питання життєдіяльності міста й області обговорили на спільній нараді

Про проблемні питання, вирішення яких залежить від Рівненської обласної та міської рад, йшлося  сьогодні у ході наради за участю представників  обох органів місцевого самоврядування. У нараді взяли участь голова обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк.

Учасники, серед іншого, обговорили використання приміщень КП «Рівненський обласний центр служби крові» Рівненської обласної ради. Йдеться про перспективи перенесення служби крові до іншого пристосованого приміщення обласної чи міської комунальної  власності. Над вирішенням цієї проблеми представники обох рад працюватимуть у робочому порядку.  

Йшлося під час наради і про підвезення до місця навчання і додому учнів з інвалідністю, які проживають у м. Рівне та навчаються в КЗ «Клеванська спеціальна школа І-ІІ ст. Шляхи вирішення цього проблемного питання наразі вже знайдено: компенсацію на забезпечення перевезення 16 дітей з м. Рівне мають намір передбачити у міському бюджеті, внісши зміни до відповідної програми.

Обговорили учасники наради і перспективи виділення субвенції з обласного бюджету на придбання медикаментів для забезпечення громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Наразі в області проживає понад 253 тисячі таких осіб.  Можливість передбачити ці кошти під час формування обласного бюджету на наступний рік депутати обговорять під час засідання профільних постійних комісій обласної ради.

Під час обговорення питання, яке стосувалися ймовірності передачі будівлі Рівненського ЦНАПу на майдані Просвіти, 2 у міську комунальну власність, мова зайшла про можливість організації у ЦНАПі роботи кабінету, де громадянам видаватимуть COVID-сертифікати. Як зазначила  керівниця ЦНАПу Наталія Майорова, наразі у приміщенні установи діє громадська приймальня голови ОДА Віталія Коваля, яка не використовується за призначенням. Натомість облаштування такого кабінету дасть змогу розвантажити заклади, котрі видають такі сертифікати.  При цьому, як зауважив заступник міського голови Рівного з питань медицини та соціального захисту  Юрій Поліщук, облаштувати такий кабінет потрібно якнайшвидше.

Обговорили під час наради й інші проблемні питання, зокрема:

  • Передачу мережі закладів ПТУ у повне управління містом.
  • Відведення земельної  ділянки в постійне користування КЗ «Станція юних натуралістів».
  • Розміщення підстанції швидкої допомоги № 3 у м. Рівне по вул. Фабрична, 5А.