26-10-2023

Про здоров’я учнів обласних спецшкіл та ліцеїв говорили під час розширеної наради

Цілодобове якісне медичне забезпечення дітей, які навчаються в обласних комунальних закладах освіти, стало предметом обговорення на розширеній нараді за участю керівників області, профільних департаментів облдержадміністрації та директорів освітніх закладів обласної ради.

Нагадаємо, на Рівненщині діє 18 спеціальних шкіл та спеціалізованих ліцеїв, де не лише навчаються, а й проживають діти з різних районів області та сусідніх з Рівненщиною регіонів. В частині закладів, окрім освітніх послуг, їм гарантують спеціалізоване медичне забезпечення, залежно від нозологій. Там, на підставі ліцензій, працюють медичні частини.

- Сьогодні ми маємо чітко розділити дві складові: медичні послуги, які надаються в наших спецшколах, і медичне забезпечення в решті наших обласних закладах освіти. В цьому випадку мають бути розроблені протоколи, за якими діятимуть керівники і медичні працівники цих шкіл. І це спільна відповідальність закладу, профільних департаментів облдержадміністрації та керівників громад, в яких ці заклади розташовані, - зауважив перший заступник голови обласної ради Микола Кучерук.

На необхідності налагодити чітку взаємодію та комунікацію керівників шкіл з лікарнями та медичними підприємствами області наголосив перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Сергій Подолін. Це дуже важливо, особливо, коли виникає необхідність надати дитині невідкладну медичну допомогу.

Крім того, на нараді порушили питання підвищення кваліфікації медичних працівників, які працюють на базі обласних комунальних закладів освіти. Зокрема, у вищих медичних закладах освіти Рівненщини, таких як Рівненська медична академія та релокований Луганський медичний університет.