06-02-2024

Про що йшлося на медичній комісії обласної ради

Більше десятка актуальних питань розглянули сьогодні члени постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства під головування Юрія Білика.

Більшість пунктів порядку денного стосувались погоджень змін до фінансових планів на IV квартал 2023 року.

На початку засідання депутати заслухали інформацію про виконання бюджету у 2023 році, а також поцікавились про стан фінансування Рівненського обласного центру служби крові, оскільки наприкінці минулого року заклад потребував виділення додаткових коштів. Як повідомив керівник Департаменту охорони цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА ситуація виправлена та центр був дофінансований.

Разом з тим, комісією затверджено проєкт рішення про передачу рентгенівського діагностичного комплексу, який перебуває на балансі Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення РОР на баланс Корецької територіальної громади, а в подальшому - Корецькій міській лікарні.

Депутати також погодили намір укласти договір про співпрацю між комунальним підприємством «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» та Державним закладом «Луганський державний медичний університет».

Як зазначив ректор університету Сергій Смірнов, це питання є актуальне, оскільки госпіталь є провідним закладом, де займаються реабілітацією захисників після серйозних травм та поранень. Окрім того, в університеті планують розвивати напрямки з фізичної та психологічної реабілітації.