30-09-2024

Про роботу закладів освіти говорили на засіданні гуманітарної комісії

Майже 50 питань, що стосуються діяльності обласних комунальних закладів освіти розглянули сьогодні депутати на засіданні постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики (голова - Алла Черній).

Члени комісії заслухали та підтримали звернення, які надійшли від керівників щодо погодження цілодобового перебування дітей дошкільного віку у спеціальних школах та двох навчально-реабілітаційних центрах Рівненської області. Це учні які, не мають можливості щодня їздити до своїх спецшкіл з різних причин: віддалене місце проживання, стан здоров’я та різні нозології або ж через складні сімейні обставини.

Також депутати погодили Стратегію розвитку на 2024-2026 роки для Спеціальної школи у смт Мізоч.

Частині закладів світи  депутати погодили  створення та функціонування груп подовженого дня. Крім того, ухвалили рішення про внесення змін до штатних розписів. У більшості випадків це пов’язане зі скороченням штатних одиниць через зменшення кількості дітей.

Під час засідання кожному керівнику наголосили на необхідності дотримання всіх вимог для безпечних і комфортних умов для навчання: якість харчування дітей, надання у разі потреби медичної допомоги, наявність укриттів, готовність до погіршення погодних умов та пониження температури, дотримання норм безпеки.