27-06-2024

Про економіку в умовах війни та розвиток соціального партнерства говорили профспілки і влада

Сьогодні відбулося чергове засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради профспілок Рівненщини. Рівненську обласну раду на заході представив заступник голови Олексій Бучинський.

Головні питання порядку денного – як функціонує економіка в умовах війни, допомога бізнесу в умовах воєнного стану, діяльність ФПО та роль соціального партнерства у розвитку людського капіталу у воєнний та повоєнний час.

Голова Федерації профспілок області Микола Шершун наголосив, що війна проводить переоцінку цінностей та змінює пріоритети. В свою чергу, ФПО запроваджує нові форми та методи роботи, зокрема пріоритетним напрямком діяльності профспілок є інтенсивна правозахисна робота та допомога Збройним Силам України.

За період повномасштабної війни із бюджетів профспілок області спрямовано понад 63 млн.грн на різні потреби військових.

Також присутні обговорили доцільність проєкту нового Трудового кодексу України, що має замінити чинний Кодекс законів про працю України. Запропонований проєкт містить 264 статті, які мають охопити широкий спектр відносин у сфері праці. У той же час, зауважують у профспілках, їхні напрацювання в цих питаннях, на жаль, не враховані.

Під час дискусії члени соціально-економічної ради заслухали й інші проблемні питання.