07-11-2023

Працівників обласної лікарні відзначили високими церковними нагородами

Відзнаками Пантелеймона Цілителі та Митрополичими грамотами сьогодні нагородили працівників Рівненської обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Високі нагороди від Митрополита Київського і всієї України, предстоятеля ПЦУ Епіфанія вручив митрополит Рівненський та Острозький Іларіон. Від себе він також нагородив медиків Благословенними грамотами.

Більшість нагороджених – це медики та персонал лікарні, які сьогодні виконують свій професійний і громадянський обов’язок на передовій. Замість них нагороди одержали колеги та рідні.

Зі знаковою подією колектив РОКЛ привітав перший заступник голови Рівненської обласної ради Микола Кучерук. Він подякував медперсоналу за те, що професійно в режимі 24/7 тримають медичний фронт. Адже з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну наша обласна лікарня приймає поранених бійців, а наші лікарі ставлять їх на ноги. Крім того, лікарня виконує функцію гуманітарного хабу, куди надходить чимало потрібних медикам вантажів, які тут розподіляють між закладами, які найбільше їх потребують.

- Ці високі митрополичі нагороди – цілком заслужені. Тож дякую кожному з вас за відданість справі, яку обрали, за відданість своїй державі та її Захисникам і Захисницям. Кожен сьогодні робити свій внесок в перемогу. А внесок наших медиків на передовій та в тилу – неоціненний! Нехай ці нагороди стануть благословенням і оберегом для кожного, хто рятує людські життя, - наголосив Микола Кучерук.