01-09-2022

Працівники обласної ради переймають досвід польських колег

Працівники виконавчого апарату обласної ради Анастасія Адамчук та Катерина Нікітчук впродовж двох місяців будуть переймати досвід польських колег. Вони пройшли конкурсний відбір за програмою стажування «Добре самоврядування», що фінансується в рамках програми польської співпраці задля розвитку Міністерства закордонних справ  Республіки Польща.

Так, Анастасія Адамчук буде проходити стажування у мерії міста Заверце Сілезького Воєводства.  Під час якого матиме можливість ознайомитися з функціонуванням польського місцевого самоврядування, функціонуванням місцевої адміністрації, структурних підрозділів міської ради.

Водночас Катерина Нікітчук буде переймати досвід колег у мерії міста Люблін. Там вона ознайомиться з роботою відділу стратегії та підприємництва Люблінської адміністрації, візьме участь у підготовці до Конгресу транскордонного співробітництва.

Координатори Програми сподіваються, що такий досвід посилить сприятиме співпрацю між польськими та українськими органами місцевого самоврядування, а також між Рівненською обласною радою та Фонду міжнародної солідарності.