03-10-2022

Послугами Сімейної кімнати в обласній дитячій лікарні скористалися більше десятка родин

Під час візиту до Рівненської обласної дитячої лікарні голова обласної ради Андрій Карауш ознайомився з роботою кількох відділень, а також нового сучасного простору для пацієнтів та їхніх батьків – Сімейною кімнатою Рональда МакДональда.

Це окремий сучасний простір, де можуть жити сім’ї, чиї діти перебувають на тривалому лікуванні, зокрема, в реанімації. Окрім трьох спалень та кухні, тут є ігрова кімната, кімната для відпочинку, пральня та душова. Тож послугами Сімейної кімнати Рональда Мак Дональда з 9 ранку і до 21.00 можуть користуватися пацієнти та батьки й інших відділень, попередньо домовившись з адміністраторами.

Нагадаємо, що Сімейна кімната на базі лікарні відкрилася наприкінці липня цього року завдяки благодійному фонду Рональда МакДональда. За два місяці роботи послугами кімнати скористалися 15 родин.

- Це зовсім інші підходи в наданні послуг з догляду за пацієнтами. Адже візит до лікарні – це стрес, як для дитини, так і для її батьків. А такі "домашні" умови, без сумніву, допомагають родині пережити період лікування чи реабілітації максимально комфортно, - відзначив Андрій Карауш.

Зауважимо, що завдяки зусиллям колективу, Рівненська обласна дитяча лікарня стала шостої лікарнею в Україні, де працюють Сімейні кімнати Рональда МакДональда. Окрім нашої області, вони є в лікарнях Києва, Львова, Сум, Вінниці та Харкова.