15-10-2024

Понад дві сотні військових і ветеранів скористалися послугами обласної стоматполіклініки

У Рівненській обласній стоматологічній поліклініці РОР послугами планової стоматології та зубопротезування скористалися понад 200 військовослужбовців. На сьогодні, 222 захисники пройшли лікування, більшість з них отримали планову стоматологічну допомогу.

Раніше ми повідомляли, що в липні обласна стоматполіклініка уклала договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), який дозволяє надавати безкоштовні послуги стоматологічного лікування та зубопротезування для окремих категорій військових. Раніше, з травня, медичний пакет стосувався лише зубопротезування. Держава встановила граничну суму на одну людину – 24 952 грн.

Цей пілотний проєкт, який триватиме до кінця листопада, охоплює учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та військовослужбовців, які ще не отримали статусу УБД, але продовжують виконувати бойові завдання. Після завершення пілотного проєкту в Уряді вирішуватимуть, в якому форматі він продовжиться.

Окрім того, за кошти обласної профільної програми, цього року зуби пролікували 61 захиснику на загальну суму 700 тис. грн.