17-03-2020

Понад 99 млн.грн. готові виділити депутати на обласну Програму з запобігання поширенню, діагностики та лікування на території Рівненської області COVID-19

Відповідний проект рішення сьогодні підтримали під час ІІ пленарного засідання 31-ї сесії обласної ради. Розробником програми є управління охорони здоровя обласної державної адміністрації.

(Заступник начальника управління охорони здоров'я РОДА Олег Вівсяник

презентує обласну Програму боротьби з коронавірусом)

Серед головних завдань даної програми - низка важливих заходів. Серед них, зокрема, забезпечення медпрацівників засобами індивідуального захисту, вчасне проведення обстежень населення на грип та коронавірус, забезпечення палат інтенсивної терапії відповідним обладнанням, забезпечення функціонування закладів обсервації населення, забезпечення медзакладів області дезінфікуючими засобами, оперативне інформування громади Рівненщини щодо ситуації з COVID - 19 задня недопущення поширення даного вірусу.

   

(Обласну Програму боротьби з коронавірусом підтримали 46 депутатів)

На реалізацію програми обласне управління охорони здоровя просить виділити 99,3 млн.грн. Це прогнозовані потреби. У той же час, зважаючи на наявний фінансовий ресурс, депутати своїм рішенням змінами до бюджету виділили майже 28 млн.грн. за рахунок бюджету розвитку області. Ще на 4 млн.грн. поповнили резервний фонд і тепер він становить 20 млн.грн.

(На фото - під час брифінгу за підсумками 31-ї сесії обласної ради)

Крім того, на І пленарному засіданні сесії минулої пятниці обласна рада проголосувала за те, аби 1,7 млн.грн. спрямувати на засоби захисту медичних працівників Рівненщини.