03-12-2021

Понад 9 млн грн отримала Рівненщина на проєктування та встановлення кисневих станцій

Ці кошти сьогодні «прийняли» в бюджет Рівненщини. Задля цього депутати постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків (голова – Ігор Ясенюк) зібралися на окреме засідання.

Як повідомив директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення облдержадміністрації Олег Вівсянник, постановою №1243 Кабінету Міністрів України від 24 листопада 2021 року Рівненській області передбачено 9 млн 183 тис 700 грн субвенції з держбюджету.

(Олег Вівсянник)

Ці кошти передбачені для опорних закладів охорони здоров’я на проєктування та встановлення кисневих станцій. Попередньо йдеться про лікарні в 11 територіальних громадах Рівненщини.

(Голова комісії Ігор Ясенюк - праворуч, з колегами Русланом Потапчуком та Олександром Набочуком)

Крім того, як стало відомо під час засідання комісії, ці кошти є перехідними. Тобто, з’явилася можливість завершити їх використання в наступному році.

(Депутати Віталій Ундір та Микола Кучерук)

(Депутати комісії Людмила Мариніна та Олександр Ткач)

Зважаючи на це, депутати бюджетної комісії зійшлися на думці, що тепер в розпорядника коштів і в керівників тергромад буде більше часу, аби максимально раціонально використати цю субвенцію і встановити кисневі станції перш за все там, де вони найнеобхідніші. Зі свого боку, контроль за розподілом цих коштів бюджетна комісія залишила за собою.

(Володимир Петрів)

(Руслана Потапчук-Чернєнкова)

(Депутат обласної ради, перший заступник голови РОДА Сергій Подолін)