17-04-2020

Понад 85 млн.грн. отримала Рівненщина на підтримку медицини

Сьогодні депутати постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням Юрія Благодиря погодили розподіл субвенції з державного бюджету на загальну суму в понад 85 млн.грн. Ці кошти, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 року №250, будуть спрямовані на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. Їх розподілили між обласним та іншими місцевими бюджетами.

Левову частку цих коштів, а саме понад 43 млн.грн. спрямують на виплату заробітних плат у тих обласних закладах системи озорони здоров’я, які не уклали угоди з Національною службою здоров’я. Ще 17,5  млн.грн.  - на зарплати в закладах вторинного та третинного рівня.

18,5 млн.грн. цієї державної субвенції дасть можливість забезпечити інсуліном хворих на цукровий діабет та десмопресином тих громадян, у кого нецукровий діабе - на період з квітня по вересень 2020 року.

Крім того, понад 5,2 млн.грн. спрямовується КЗ «Центр громадського здоров’я» на здійснення заходів, пов’язаних з проведженням судово-психіатричної експертизи.