27-06-2024

Понад 60 майбутніх лікарів та фармацевтів сьогодні отримали дипломи

Це вже третій випуск Луганського державного медичного університету на Рівненщині і десятий, відколи виш релокувався з рідної Луганщини.

Сьогодні молоді магістри отримали дипломи після п’яти або шести років навчання за спеціальностями «Медицина», «Стоматологія», «Фармація.Промислова фармація» та «Педіатрія». Попереду в цих молодих людей ще інтернатура.

- Уже кілька років обласна рада підтримує Луганський державний медичний університет. Свого часу наші медичні підприємства надали для релокованого вишу свої площі для навчальних баз та практики. Тепер університет тісно з ними співпрацює і для нас це дуже цінно. Адже ми всі розуміємо, що наслідки російської агресії Україна долатиме ще довго. Тому кожен спеціаліст в таких умовах – на вагу золота, - зауважив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, вітаючи дипломованих магістрів.

Під час урочистої церемонії вручення документів про освіту, ректор університету Сергій Смірнов відзначив кращих студентів. Сьогодні у виші навчається понад тисяча молодих людей, частина з яких - іноземці. Зараз вони проходять інтернатуру.

Випускники ЛДМУ, який має понад 60-річну історію, працюють у 52 країнах світу.