05-10-2021

Понад 4 млн грн виділено на медичні заклади області

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків. Участь у ньому взяли голова обласної ради Сергій Кондрачук та його перший заступник Сергій Свисталюк.

В ході засідання депутати погодили розподіл коштів бюджету розвитку на здійснення заходів з будівництва та капітального ремонту об’єктів соціальної інфраструктури області.

Зокрема, 800 тис грн виділено на будівництво нового хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні в тому числі і на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Також 3,2 млн грн буде спрямовано на реконструкцію дитячого терапевтичного корпусу під дитячий терапевтичний корпус з приймальним відділенням КНП «Сарненська центральна районна лікарня». Ці кошти виділили зі своїх бюджетів Сарненська міська та Вирівська сільська територіальні громади.

Долучилися до співфінаснування окремих об’єктів й інші громади. Так, з бюджету Здолбунівської міської ТГ виділено 1 млн грн на будівництво залу дитячо-юнацької спортивної школи Здолбунівської районної ради та 350 тис грн – на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Глинськ-Здовбиця-Новосілки.

З бюджету Великоомелянської сільської ТГ виділено 1,4 млн грн на реконструкцію гаражу. Зауважимо, що це кошти «соцеконому». Окрім того, з бюджету Березнівської міської ТГ 500 тис грн спрямовано на будівництво дитячого садочку на 60 місць в с. Орлівка.