03-07-2024

Понад 300 вистав зіграли рівненські лялькарі в цьому сезоні

Такий підсумок роботи Рівненського академічного обласного театру ляльок у 2023-2024 роках. Наші театрали тішили глядачів, як у Рівному, так і на інших культурних майданчиках. Цьогоріч відновили обмінні гастролі з театрами Луцька та Львова. Загалом заходи Рівненського театру ляльок відвідали майже 19 000 глядачів.

З вересня 2023 року до травня 2024-го наш театр підготував шість прем'єрних вистав, зокрема, «Гранки», «Чарівні сірники», «Пірнаємо у рік новий», «Ніжна казка», «Хлопчик зі скрипкою в серці» та «Серенада».

Сьогодні тут працюють над новою постановкою для вже нового сезону, яка  має назву «Пілот і маленький принц».

Успішною була і фестивальна діяльність. Так, восени 2023 року Рівненський обласний театр ляльок став дипломантом фестивалю "Мереживо казок» (Черкаси) та лавреатом он-лайн фестивалю "СТРУС" (Львів). У квітні цього року рівненські театрали долучилися до організації чесько-українського фестивалю "Фестиваль взаємності».

А вистава "Івасик-Телесик» претендує на перемогу у номінації «Найкраща вистава для дітей» VI Всеукраїнського фестивалю премії "ГРА", увійшовши до лонг-листа цього фесту.