30-08-2024

Понад 214 тис грн зібрали під час благодійного велопробігу в Рівненській обласній клінічній лікарні

Захід традиційно присвятили Дню незалежності України. Велопробіг, який має благодійну мету, в РОКЛ ім.Юрія Семенюка проводять третій рік поспіль. Цьогоріч до нього долучилося 200 учасників, більшість з яких, а саме 134, подолали понад 20 кілометрів.

Участь у велопробігу звяли не лише працівники лікарні – захід об’єднав 13 медичних підприємств Рівного та області. Серед яких, зокрема, й інші медичні КП обласної ради: Рівненська обласна дитяча лікарня, Рівненський обласний перинатальний центр, Рівненський обласний протипухлинний центр, Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення та Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни.

Велолюбителям запропонували чотири маршрути: основний – протяжністю 20 км та три додаткових завдовжки 27, 35 та 40 км. Стартували разом від центрального корпусу РОКЛ, що на вулиці Київській у Рівному.

У рамках велопробігу діяли різні благодійні ініціативи. Так, перед стартом учасники могли придбати сувеніри з логотипом лікарні на традиційному благодійному ярмарку. Цьогоріч в асортименті були футболки з різними принтами, ЕКО-горнятка, сумки, картини, магніти, брелоки, блокноти, пляшки для води, рушнички, бейсболки та інше.

Також працювала благодійна безпрограшна лотерея за донат у 100 гривень. Розігрували солодощі, подарункові сертифікати, сертифікати на знижки, лікарняні СHEСK-UP програми. Саме ця локація зібрала чи не найбільше учасників.

Як розповіли організатори велопробігу, за понад два тижні до акції охочі мали змогу долучитися до велозбору. Його учасники крутили педалі, фіксували свої результати у додатку STRAVA, а фінансові партнери акції за це платили – 20 грн за 1 км. У підсумку ця ініціатива зібрали 144 тис 540 грн.

У підсумку цьогорічний благодійний пробіг приніс 214 тис 407 грн. Їх спрямують на купілю РЕБ для 14 Об’єднаної механізовної бригади імені князя Романа Великого.

Довідково. Перший ВЕЛОПРОБІГ у РОКЛ імені Юрія Семенюка відбувся ще 2016 року. З 2022-го акція стала благодійною. Тогоріч вона об’єднала до 100 учасників з 2 медзакладів, зібрали понад 100 тис грн. За ці кошти придбали турнікети CAT G7 для комплектування тактичних аптечок військовим ЗСУ.

У 2023 році благодійний велопробіг об’єднав також понад сотнб учасників, але вже з 8 медичних підприємств. Тоді зібрали 300 тис грн на придбання лазне-прального комплекту для 66 бригади ЗСУ.

(Фото - з офіційного сайту РОКЛ ім.Юрія Семенюка)