27-02-2023

Понад 100 тис людей отримали допомогу від обласного волонтерського штабу

Про це сьогодні повідомила директорка КЗ «Ветеранський простір» Ольга Яковлєва під час річного звіту по роботі Рівненського обласного волонтерського штабу.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії на нашу землю, за ініціативи обласної ради та ОВА на базі КЗ «Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр» на чолі з його директором Володимиром Петрівим та Ольгою Яковлєвою розпочав свою роботу обласний волонтерський штаб. А з 22 серпня він працює на базі КП «Рівнекнига».

Координаторка роботи штабу, переселенка з Донецька Марина Павлюченко розповіла, про роботу штабу.

- Наші щедрі, небайдужі люди, благодійники та меценати приносили постійно до штабу необхідні речі, продукти та ліки. За рік часу було здійснено 34340 видач гуманітарної допомоги. Зокрема, допомогу отримали бійці територіальної оборони та окремих бригад та батальйонів, Збройні сили України, вимушено переміщені особи, які зверталися безпосередньо до штабу та територіальні громади для допомоги ВПО. Крім того, допомога спрямовувалася для родин загиблих та зниклих безвісти українських військових. Окрім гуманітарної допомоги ми підтримуємо юридично та психологічно, - відзначила Марина Павлюченко.

Також волонтери готували їжу для військових та внутрішньо переміщених осіб, плели маскувальні сітки та виготовляли окопні свічки. А у гарячі точки, де була дуже необхідна допомога, волонтери відправили 370 вантажів. Її отримали мешканці Херсонської, Донецької, Луганської, Харківської, Одеської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Чернігівської, Житомирської областей.

- Я щиро вдячний, що частину свого життя ви віддали і продовжуєте віддавати шляхетній справі – допомогти ближньому. Всі слова вдячності військових та внутрішньо переміщених осіб – вони для вас. Ви дійсно робите надважливу і корисну справу, - сказав Андрій Карауш.

Андрій Карауш наголосив на важливості соціалізації військовослужбовців після війни.

- Я вірю в перемогу і хочеться, щоб вона була якнайшвидшою. Водночас, ми вже сьогодні повинні думати про те, що буде завтра. Воїни повернуться додому і їхній психологічний стан, вочевидь, буде гірший фізичного. Тому, ми повинні працювати над тим, щоб сформувати спільноту, яка дозволить їм м’яко перейти від воєнного стану до мирного життя.  На Рівненщині ми почали працювати в цьому напрямку. Йдеться про спільну роботу з центрами психологічної підтримки, зокрема. Зі свого боку ми посилимо Ветеранський простір і додамо штатні одиниці, для того, щоб заклад міг займатися дуже складною, але дуже необхідною справою – робота з сім’ями безвісти зниклих та родинами загиблих військовослужбовців, - додав голова обласної ради.

Високо відзначили роботу обласного штабу  та висловили слова вдячності також заступники голови обласної ради Сергій Свисталюк, Олексій Бучинський, а також перший заступник голови ОВА Сергій Подолін.