02-03-2021

Понад 10 млн. грн. з обласного бюджету планують виділити на соціальні заклади

Таку суму передбачено у проєкті рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік».

Однак, для забезпечення зміцнення матеріальної бази інтернатних закладів області та інших установ соцзахисту, проведення капітального ремонту будівель потрібно загалом понад 24 млн. грн. Про це на сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей (голова комісії Вікторія Опанасюк) повідомила член комісії, директор департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Юлія Шигорева.

У змінах до обласного бюджету на 2021 рік в межах фінансового ресурсу передбачено  наразі 10,1 млн. грн. Зокрема, 6,5 млн. грн. планують виділити на завершення капітального ремонту житлового корпусу «Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів».

Окрім того, 1 млн. грн. мають спрямувати 7 установам соціального захисту населення для проведення протипожежних заходів та 350 тис. грн. на оплату  інформаційних послуг.  Також з цих коштів, як повідомляли раніше, буде виділено на  «соціальне таксі» 1,6 млн. грн. та майже 250 тис. грн. – на проведення технічного обстеження та виготовлення проєктної документації для проведення капремонту системи теплопостачання та підключення складських приміщень до опалення. У змінах до обласного бюджету області також враховано 280 тис. грн. – для виплати заробітної плати працівникам Рівненського обласного центру соціальних служб.

Комісія одноголосно рекомендувала винести проєкт рішення на розгляд сесії. Поза тим, голова комісії Вікторія Опанасюк рекомендувала облдержадміністрації при внесенні змін до обласного бюджету, за умови перевиконання дохідної частини загального фонду за підсумками I півріччя, врахувати потребу в додаткових коштах на реалізацію заходів на покращення умов у соціальних закладах області.