12-09-2024

«Помаранчевий шторм»: в обласній бібліотеці презентували історичну книгу про події на Рівненщині під час Помаранчевої революції

Це п’ята книга, яку написав наш земляк - письменник, краєзнавець та дослідник Микола Семенович.

У виданні він відобразив реальні події, які відбувались на Рівненщині за декілька років до Помаранчевої революції та в період самої революції. Розповів, як проходила підготовка до її проведення, аналіз політичної обстановки в регіоні, згадуючи реальних осіб, які перебували при владі та їхній вплив на політичні події. В книзі описані окремі епізоди політичної діяльності відомих українських політиків.

Микола Семенович – родом з Березнівського району. Юність провів на Донбасі. Воював у Афганістані, де отримав важке поранення. Брав активну участь у національно-демократичних перетвореннях на Березнівщині та області.

Обирався депутатом Березнівської районної ради двох скликань, тому був свідком тих подій, про які написав у своїй книзі.  

На презентацію, яка пройшла у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці завітав і заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк. Вітаючи автора, він підкреслив важливість книги як внеску в політичну історію регіону та висловив сподівання, що вона допоможе краще зрозуміти події тих часів. Сергій Свисталюк також згадав власний політичний досвід та тогочасні події, активним учасником яких був.