06-11-2019

Поляки вражені мультимедійним тиром військового ліцею в Острозі

Делегація Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща, до складу якої увійшли депутати місцевого Сеймику, в рамках візиту на Рівненщину відвідали Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Острозького, що є комунальним закладом Рівненської обласної ради. Поляки були приємно вражені навчальною та спортивною базою ліцею.

DSC_0146.JPG

На території Вармінсько-Мазурського воєводства немає подібних навчальних закладів, лише спеціалізовані класи. Тож гостям із Польщі було цікаво побачити, як там навчаються юнаки, котрі вирішили пов’язати своє життя з військовою справою.

DSC_0021.JPG

Як розповів начальник ліцею Ігор Приступа, сьогодні у них здобувають знання 136 вихованців. Навчання триває два роки, після чого більшість випускників вступають до спеціалізованих вишів України. А після отримання дипломів про вищу освіту, йдуть працювати до силових структур. 

DSC_0116.JPG 

Члени делегації побували у навчальних класах, оглянули територію та спортивну базу ліцею. Але особливе враження на них справив новий мультимедійний тир. Його облаштували коштом обласного бюджету та відкрили у жовтні цього року.

DSC_0098.JPG

«Це те місце, де наші вихованці уперше беруть до рук зброю (муляжі, звісно). Завдяки мультимедійній системі, ми моделюємо реальні ситуації, так би мовити, на місцевості:  умови, відстань до мішені, власне сама мішень та зброя, з якої потрібно влучити в ціль», - розповів Ігор Приступа. За його словами, вже після занять у тирі, хлопці зможуть спробувати набуті навички на полігоні.

DSC_0067.JPG

Керівництво закладу ознайомило іноземних гостей з досягненнями своїх учнів. А також  - з давньою історією ліцею, яка бере початок у  1895 році і в певний період була повязана з Польщею.

DSC_0160.JPG

Голова Ольштинського відділення об’єднання українців Степан Мігус запросив острозьких ліцеїстів виступити на регіональному українському фольклорному ярмарку «З мальованої скрині», який відбудеться у травні 2020 року в місті Кентшин.