26-09-2022

Пластуни провели табір вихідного дня для дітей ВПО

Цими вихідними комунальний заклад обласної ради «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр» у співпраці з територіальними громадами провів табір вихідного дня. Його учасниками стали діти внутрішньо переміщених осіб, діти з багатодітних сімей, діти з особливими освітними потребами, а також ті, чиї батьки сьогодні захищають нашу країну.

Табір відбувся за пластовою методикою на базі Пластової оселі «Волошки». Організатори влаштували для молоді різні тематичні заходи. Зокрема, провели інформативні гутірки про історію Рівнещини та пластового руху. Вчилися надавати домедичну допомогу, навчали комунікувати та соціально взаємодіяти. Учасники взяли участь у пластовій ватрі та вчилися пластових пісень.

За словами організаторів, такі табори мають на меті об’єднати переселенців з їхніми однолітками з Рівненщини навколо таких важливих тем, як українська національна ідея, національні цінності та почуття патріотизму.

Відтак у Рівненському обласному молодіжному пластовому вишкільному центрі і надалі планують організовувати такі табори вихідного дня, тож запрошують до співпраці всі територіальні громади Рівненщини, де проживають діти ВПО.

Фото з Facebook-сторінки центру