09-10-2023

Пластуни намандрували 60 км мальовничими місцями Рівненщини

Цими вихідними 10 команд пластунів з усієї Рівненщини взяли участь у туристичному змаганні «Лови тепло». Це підлітки двох вікових груп: до та старше 14 років.

Як повідомили в Рівненському обласному молодіжному пластовому вишкільному центрі, за два дні учасники пройшли майже  60 км цікавими, краєзнавчими та мальовничими місцями. Маршрут пролягав трьома територіальними громадами: Зорянською, Дядьковицькою та Клеванською.

Зокрема, юнаки та дівчата побували в Культурно-археологічному центрі «Пересопниця», де оглянули реконструкцію фортеці часів Київської Русі, побачили Новожуківське городище та унікальний міст неподалік Клеванського замку. Дізналися, що окрім замку, у Клевані є старовинний костел, а неподалік Рівного - церква поч. XVIII ст.

У центрі зауважують, що організували такий мандрівний конкурс, аби познайомити молодь з цікавими історичними та природними місцями Рівненщини, які, можливо, не входять до традиційних туристичних маршрутів, однак від того є не менш унікальними та вартими уваги мандрівників.

Фото з FB-сторінки РОМПВЦ